Minns ni att jag för ett tag sedan introducerade en ny serie här på bloggen? Konceptet är rätt simpelt: jag ger er mina enklaste, mest opretentiösa recept som jag själv tar till när inspirationen tryter, eller när det helt enkelt inte finns tid att laga en avancerad rätt. Först ut i serien var en oumph-sallad, och nu är det dags för det som jag kanske äter oftast – morotsgröt.

Den här rätten kanske inte låter som mycket, men när du väl har prövat att laga din havregrynsgröt på detta viset kan jag lova att du aldrig någonsin kan gå tillbaka till livet innan. Det kommer liksom bli som en av de stora eventen i ditt liv, så du kan relatera till saker som händer som ”det hände innan/efter jag hade smakat gröten”.

Så, nu känns det som att jag har lagt ribban på rätt nivå. Här kommer receptet!

MOROTSHAVREGRYNSGRÖT MED BLÅBÄR OCH FIKON
Du behöver:

☘ 1 stor, finriven morot
☘ 1 dl havregryn
☘ 1,5 dl mandelmjölk
☘ 1,5 dl vatten
☘ Vaniljpulver
☘ Kanel
☘ Kardemumma
☘ Linfrön
☘ Valnötter
☘ 0,5 dl blåbär
☘ 1 torkat fikon

Gör så här:

Blanda ihop moroten, havregrynet, vätskan och kryddorna och koka under omrörning tills du får önskad konsistens. När det har kokat klart vänder du ner blåbär och linfrön. Toppa med valnötter och fikon och gör dig beredd på en ny epok i ditt liv.

PS. Ledsen att det här inlägget kommer upp så sent, jag var ute igår. Tanken var att jag skulle gå hem vid niotiden, men det hände ju inte kan jag berätta. Efter alldeles för många drinkar stapplade jag hem vid sjusnåret imorse… Jag har mått bättre i mina dagar än vad jag gör i detta nu. Kids, fireshots is NEVER a good idea. Synd bara att jag aldrig kan komma ihåg det.

Leave a comment